IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
14:30 | 21 март 2021
Обновен: 03:53 | 26 март 2024

Задържаха близо 2 кг хероин на „Кулата“

Двама са в ареста

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха близо 2 кг хероин на „Кулата“

Хероинът е бил скрит в резервната автомобилна гума. Снимка МВР

Полицията в Благоевград задържа близо два килограма хероин при опит наркотикът да бъде пренесен от България за Гърция през граничния пункт „Кулата“.

Наркотикът е открит при проверка и последвало претърсване на автомобил, пътуващ от България за Гърция. Хероинът, с тегло 1873 грама, е бил скрит в резервната автомобилна гума, като двата пакета са били облепени с тиксо и алуминиево фолио.

Шофьорът на колата, 61-годишен мъж от петричкото село Тополница, е задържан на място, а в хода на разследването е установен и поръчителят на пратката за южната ни съседка - мъж на 51 години от Петрич.

При извършено претърсване в дома му са открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5400 евро.

С постановление на Окръжна прокуратура - Благоевград, двамата обвиняеми са задържани за 72 часа, като предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража“.

Разследването по случая продължава, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна