IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
19:50 | 20 април 2015
Обновен: 13:17 | 17 април 2024

Нападателят на Доган ще лежи 3,5 г. в затвора

Съдът го оправда по обвинение за опит за убийство

По материала работи: Борис Проданов
Нападателят на Доган ще лежи 3,5 г. в затвора

Октай Енимехмедов окончателно е осъден на три и половина години затвор за хулиганство и за закана с убийство към Ахмед Доган, но е и оправдан по обвинението, че е опитал да убие почетния лидер на ДПС.


Това реши състав на Върховния касационен съд, съобщи „Правен свят”.


Както е известно, през януари 2013 г. Октай Енимехмедов нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, но пистолетът му засече и до по-сериозни последствия не се стигна.


През февруари 2014 година Софийският град съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов. Съдът го призна за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.


На 23 октомври 2014 година Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което Октай Енимехмедов беше оправдан по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган. Бургазлията обаче остана с присъда за закана за убийство и извършване на непристойни действия в размер на три години и шест месеца затвор.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна