IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
09:00 | 4 май 2021
Обновен: 02:41 | 20 април 2024

Кървав Великден на пътя: 8 загинали и 59 ранени при катастрофи

Пострада тежко и моторист, сблъскал се с кола

По материала работи: Ставри Таргов
Кървав Великден на пътя: 8 загинали и 59 ранени при катастрофи

На мястото на катастрофата край Пловдив остана откъснатата при челния удар врата на едното от двете БМВ-та. Снимка "Труд"

Двама мъже загинаха на място, а трети издъхна в болница след челен удар на два автомобила БМВ край Пловдив. Общо 8 са жертвите по пътищата за първите 3 почивни дни за Великден.

Кървавата катастрофа станала навръх най-големия християнски празник - 2 май. Към 22 ч. случайно преминаващи граждани съобщили за нея на телефон 112.

Сблъсъкът бил на прав, сух, новоремонтиран участък от околовръстното шосе на Пловдив близо до отбивките за селата Марково и Брестник. По първоначални данни с висока скорост 45-годишен шофьор с джип БМВ Х5 започнал изпреварване, въпреки, че на това място маневрата е забранена, тъй като е близо до разклон.

Най-вероятно в тъмното водачът не е преценил правилно разстоянието, с което разполага, както и че идващият насреща лек автомобил БМВ 730 с 43-годишен шофьор също се движи бързо. Загинал е единият шофьор и двама пътници в колите, а другият шофьор е в болница.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив. Извършени са нощни и дневни огледи на мястото на сблъсъка, текат разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и да се установи дали някой от водачите е бил пиян или дрогиран. Към момента по случая няма повдигнати обвинения.

Също при катастрофа на Великден пострада тежко и моторист в София. Около 18 ч. в неделя мъжът с мотора се сблъскал с лек автомобил на ул. “Адам Мицкевич”. Линейка откарала моториста в болница с опасност за живота.

Общо 8 души загинаха и 59 бяха ранени по пътищата в страната само в първите 3 почивни дни на Великден. От началото на годината жертвите на катастрофи са 101, като до 2 май са с 6 по-малко спрямо същия период на 2020 г., пише "Труд".

Коментари

Новини Варна