IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
21:26 | 25 април 2015
Обновен: 02:45 | 20 април 2024

От "Софиямед" сами сигнализирали на полицията за битото бебе

Предприети са бързи и навременни действия, съобщават от болницата

По материала работи: Ставри Таргов
От "Софиямед" сами сигнализирали на полицията за битото бебе

От болница "Софиямед" разпространиха съобщение до медиите по повод битото бебе от акушерката Емилия Ковачева. Превеждането на бебето от болница "Софиямед" в болница "Токуда", налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18-ти април. Поради липсата на специализирана неонатологична реанимация, УМБАЛ "Софиямед" и болница "Токуда" са партньори по договор за сътрудничество. На 22-ри април болница "Токуда" е сигнализирала полицията поради съмнение за причините за здравния статус на детето, пише в съобщението "Софиямед".
Паралелно, на 20-ти април, управителят на УМБАЛ "Софиямед" назначава специална Комисия за осъществяване на вътрешна проверка и разпорежда проследяване на видеозаписите за периода на пролежаване на бебето, с оглед установяване на причините за влошеното му здравословно състояние, уточняват от здравното заведение.

От болницата информират, че след извършения преглед на видеозаписите на 22 април комисията е уведомена чрез доклад за резултата. Тя от своя страна заключава извършването на грубо посегателство върху живота на бебето, установява самоличността на извършителя и незабавно, още същия ден, сигнализира компетентните органи.

Надяваме се, че предоставянето на яснота относно фактическата обстановка, последващите действия по сигнализиране и предоставяне на цялата налична информация на разследващите органи, ще отстранят съмненията относно бързата и навременна реакция на УМБАЛ "Софиямед", пишат още от болницата.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна