IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:15 | 7 юли 2021
Обновен: 06:20 | 27 април 2024

Даскалица купонджийка, че и на градус помела Габриел с "Ауди"- то си

Вчера главният прокурор Иван Гешев поднесе съболезнования на близките на убитото момче

По материала работи: Ставри Таргов
Даскалица купонджийка, че и на градус помела Габриел с "Ауди"- то си

Делото за причиняване на смърт на 17-годишно момче с колело от пияна шофьорка във врачанското село Търнава е взето на специален надзор по нареждане на главния прокурор Иван Гешев. Вчера той пристигна в селото и съобщи лично решението си на почернените близки.

Тежката катастрофа стана на 29 юни около 23 ч вечерта. Младежът Габриел от близкото село Алтимир карал велосипеда си по главната улица на Търнава, когато бил пометен и убит на място от “Ауди”, шофирано от 39-годишната Весела В.

Жената е учителка и живее в Търнава, но във фаталната вечер се прибирала с колата си от купон в Бяла Слатина. Очевидци на сблъсъка препречили пътя на аудито, за да не позволят на шофьорката да избяга. Пристигналите униформени от КАТ измерили с дрегер 1,05 промила алкохол и Весела Д. била задържана.

Три дни по-късно Врачанският окръжен съд я пусна срещу 3000 лв. гаранция с мотива, че няма опасност да се укрие и трябва да гледа двете си деца.

Съдебното решение предизвика гнева на местните хора, които от няколко дни излизаха на протести на лобното място на Габриел и блокираха пътя от Бяла Слатина за Враца, Мизия Козлодуй. Врачанската прокуратура е внесла протест срещу пускането на Весела В., който трябва да се разгледа от Софийския апелативен съд.

Вчера главният прокурор Иван Гешев поднесе съболезнования на близките на Габриел. Той и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков се срещнаха с кмета на селото Габриела Раловска и с кмета на Бяла Слатина Иво Цветков и разговаряха с тях за случая и за напрежението сред местните хора.

През 2020 г. от прокуратурата предложиха промени в Наказателния кодекс, които предвиждат тежки присъди и дори и доживотен затвор за умишлено причиняване на катастрофи от пияни и дрогирани шофьори, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна