IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
17:38 | 28 април 2015
Обновен: 02:52 | 20 април 2024

Премазаният от джип на Околовръстното спаси трима

Лекарите не успяха да спасят 25-годишният мъж, стана донор

По материала работи: Ставри Таргов
Премазаният от джип на Околовръстното спаси трима

Лекари от ВМА не успяха да се преборят за живота на 25-годишния мъж, пострадал при катастрофата в неделя на Околовръстният път на София, в близост до бул. "България" и по решение на близките му той стана донор на органи.

В неделя, докато е помагал на приятел да поправи аварирала си кола, младият мъж беше отнесен от джип, управляван с висока скорост от турски гражданин.
При удара главата на мъжа се е ударила в стъклото на джипа, вследствие на което той е получил черепно-мозъчна травма. След операция, продължила над 5 часа, състоянието му е останало крайно критично, по-късно е изпадал в мозъчна смърт и неговите близки са дади съгласие за трансплантиране на органите му, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Трансплантацията на черен дроб се извършва от екипа на проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна, панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА. Рецепиентът е 41-годишен мъж, с декомпенсирана цироза.

В УМБАЛ "Света Екатерина" ЕАД се извършва трансплантация на сърце, а в УМБАЛ "Александровска" предстои – на бъбреци, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна