IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
21:36 | 28 април 2015
Обновен: 02:53 | 20 април 2024

Прокуратурата изяснява коя болница първа е подала сигнала за битото бебе

Цацаров отказа да коментира подробности по случая

По материала работи: Ставри Таргов
Прокуратурата изяснява коя болница първа е подала сигнала за битото бебе

Прокуратурата изяснява коя болница е подала първа сигнала за битото от акушерка бебе, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента. Той отказа да коментира подробности по случая, но отрече да има изтичане на записи от досъдебното производство.

От това, което на мен ми е известно, говоря за известно в първите часове на разследването, сигналът е подаден от страна на лекари от болница "Токуда". Но това е също предмет на изясняване в момента. При всички случаи мога да кажа, че всички записи, които са публикувани в средствата за масова информация, имам предвид интернет сайтове и прочие,  категорично нямат за свой източник органите на досъдебното производство, каза Цацаров.

Главният прокурор съобщи още, че министърът на отбраната Николай Ненчев ще бъде призован в най-скоро време да даде показания в прокуратурата за твърденията си, че му е поискан подкуп в размер на 80 милиона лева, за да подпише договор за поддръжка на военни самолети. Ще бъдат призовани и представителите на руската компания, която е водила преговори за ремонта и  поддръжката на изтребителите.

Колегите би следвало да са изпратили призовка. Очаквам, че като министър при всички случаи той ще трябва да посочи факти относно твърденията за предлаган подкуп. Едновременно с това при всички случаи колегите ще изземат документация, която е свързана с оферти за ремонт на изтребители от съответния представител на руската компания у нас, както и този представител също ще следва да бъде разпитан. Би следвало да бъде ясно казано от кого е предложен този процент, какъв е размерът, какъв е залогът, ако този процент се приеме, и най-сетне защо не е спазено задължението по Наказателно-процесуалния кодекс за незабавно уведомяване. Разбира се, предмет на проверка ще бъде и още нещо - мйинистърът на отбраната твърди за отправени към него преки заплахи за живота му, посочи Цацаров.

Досега прокуратурата не се е запознавала с какъвто и да е законопроект за промени в Конституцията, каза в парламента главният прокурор.

До момента на мен не ми е известно да съществува официален законопроект или поне намерение, писано за такъв законопроект. Много е важно как ще изглежда той, много е важно какви ще бъдат мотивите на вносителите. Очакваме, че добрите декларирани намерения, ще бъдат подкрепени със съответни добри норми. Нямайте съмнение, че ясно ще кажа това, което колегите ми мислят, и това, което аз мисля, каза още главният прокурор, който беше поканен от групата на Патриотичния фронт, за да обсъдят евентуални промени в Основния закон, съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна