IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:45 | 15 юли 2021
Обновен: 17:19 | 17 май 2024

Борисов дойде на разпита с адвокат

Над 200 души се събраха пред сградата на Националната полиция в негова подкрепа

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов дойде на разпита с адвокат

Над 200 души се събраха пред сградата на Националната полиция, където на 45-минутен разпит беше бившият премиер Бойко Борисов.

Освен възгласи и плакати в подкрепа на лидера на ГЕРБ, те поискаха оставките на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и президента Румен Радев.

Борисов беше лаконичен за въпросите, които са му задавали разследващите, но обвърза вчерашното драматично решение на ЦИК за заличаването му като депутат с разпита днес.

Според лидера на ГЕРБ Комисията се съгласила с молбата му да не е народен представител, едва след като станало ясно, че ако бъде обявен за такъв, ще има имунитет и няма как да бъде разпитван:

„Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление и по трите сигнала, където давах сведения, всичките са за, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, че нещо говорил и това са от 2009 до 2012 година - за заплаха, че някой ще го ям. Никога. Никога“.

Борисов дойде на разпита с адвокат, въпреки че това не се налага. Адвокатът му е Менко Менков, познат от други дела, свързани с представители на ГЕРБ и на бившето управление, които са имали проблеми с правосъдието.

Лидерът на ГЕРБ съобщи във вторник за предстоящия разпит като показа на партийна пресконференция призовката си.

В нея пишело, че е извикан за снемане на сведения. Тогава Борисов предположи, че е призован или заради изборите, или заради огласен преди време от служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнал от бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бившия премиер преди десетина години, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна