IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
21:52 | 28 април 2015
Обновен: 12:53 | 17 април 2024

След акцията на МВР: Катаджията от Пловдив остава в ареста

Повдигнати са обвинения за прикриване виновник за катастрофа

По материала работи: Ставри Таргов
След акцията на МВР: Катаджията от Пловдив остава в ареста

Мащабната проверка на МВР и Окръжна прокуратура-Пловдив в КАТ-Пловдив продължава. Разкрити са схеми за регистрация на автомобили чрез фалшиви договори и корупционна схема за прикриване на вина при катастрофи. От общо шестима задържани в ареста остават четирима души, сред които и един катаджия.
Окръжна прокуратура повдигна обвинения срещу трима граждани и служител на КАТ, които се опитали да прикрият виновника за катастрофа, при която е прегазен 84-годишен пловдивчанин. Образувано е досъдебно производство. Служителят на „Пътна полиция” е с обвинения за три престъпления – за лично укриване на въпросния шофьор, за незаконно притежание на боеприпаси и за получаване на облаги.

„Единият е извършил престъплението, а другите двама – полицейският служител и лицето, което се е представяло за водач, са участвали в схема за прикриване на смърт на пътя и на реалния извършител”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галина Андреева.

Прегазеният на пешеходна пътека Петко Петков бил бивш военнослужещ. След нелепата смърт съпругата му решила да не оповестява фактите около смъртта му.

„На мен ми каза, че е починал на пейка на гарата, после разбрахме, че е бил блъснат”, твърди съседка на прегазения мъж.

Заради акцията в КАТ-Пловдив колоните от автомобили пред пункта за технически прегледи и гишето за регистрация продължиха през целия ден.

Двама от общо задържаните трима катаджии след разпит бяха пуснати на свобода, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна