IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:30 | 26 юли 2021
Обновен: 18:53 | 5 май 2024

Двама са загинали при катастрофата на пътя София - Варна край Шумен

Навлизане в лентата за насрещно движение е причина за адския удар

По материала работи: Ставри Таргов
Двама са загинали при катастрофата на пътя София - Варна край Шумен

Снимка "Труд"

Тежката катастрофа на главен път София - Варна межд шуменските села Градище и Черенча е станала днес към 12:55 часа, съобщава "Труд". По първоначални данни са се ударили тежкотоварен автомобил и две леки коли - Пежо и Хюндай. Двама души са загинали в шуменското "Пежо", а в другия автомобил, който е с великотърновска регистрация, мъж и жена са ранени.

Пътят е затворен. Създадена е организация за обходен маршрут през пътен възел Белокопитово, съобщават от ОДМВР - Шумен. Изяснява се механизмът на произшествието. На местопроизшествието дойде и директорът на ОДМВР - Шумен, ст.комисар Владислав Мишев.

Навлизане в лентата за насрещно движение е причина за адския удар, но тепърва ще се изяснява дали причината е изпреварване или друга, каза гл.инспектор Веселин Георгиева, началник Пътна полиция Шумен.

Камионът се е движел в посока към Търговище , а "Пежо"-то пътувало към Шумен. Третата кола се е ударила в катастрофиралите вече камион и "Пежо" и е излязла извън пътя.

Загиналите са мъж и жена, като водач е бил мъжът, научи "Труд". В шуменската болница са откарани двамата ранени от великотърновската кола и шофьорът на камиона.

Коментари

Новини Варна