IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
10:45 | 19 август 2021
Обновен: 14:52 | 4 май 2024

12-годишен се оплака от баща насилник: Причака ме на улицата и ме би!

Най-вероятно това не е първо посегателство срещу момчето

По материала работи: Ставри Таргов
12-годишен се оплака от баща насилник: Причака ме на улицата и ме би!

12-годишно момче от Велинград се е оплакало в полицията в курортния град, че баща му го причакал на улицата и му нанесъл удари. В резултат на това родителят е бил задържан, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Бащата е бил задържан, защото е нарушил ограничителна мярка по Закона за защита от домашното насилие. Детето било на улицата, когато 57-годишният мъж го застигнал и започнал да го налага с юмруци. Хлапакът изобщо не се поколебал и подал сигнал в местното Районно управление на полицията, че е бил подложен на агресия от страна на родителя си.

Най-вероятно това не е първо посегателство срещу момчето от страна на бащата, затова имало издадена ограничителна заповед да не приближава детето си.

На мястото незабавно бил изпратен дежурен автопатрул. Униформените установили, че 57-годишният баща на детето е нарушил заповед за защита съгласно Закона за защита от домашното насилие. Мъжът е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. По случая е образувана преписка, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна