IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
19:37 | 2 май 2015
Обновен: 03:03 | 20 април 2024

Подозрение: Някой изтъргувал видеото с биещата акушерка

"Искам да му видя очите и да видя 30 сребърника ли прозират оттам"

По материала работи: Ставри Таргов
Подозрение: Някой изтъргувал видеото с биещата акушерка

Видеото с побоя над бебето в болница „Софиямед” е изтекъл по съмнителен начин в публичното пространство. Това стана ясно от думите на завеждащия гинекологичното отделение в здравното заведение д-р Валери Нецов пред "Нова телевизия".
"Някой продаде записа от нощта, в която Емилия е пребила бебето. Искам да му видя очите и да видя 30 сребърника ли прозират от там или нещо друго. Ние всички подписахме, че няма да изнасяме следствена информация. 4-5 часа по-късно обаче записът беше в медиите", обяви д-р Нецов.

Скандалният случай доби публичност преди десетина дни. Тогава стана ясно, че акушерката Емилия Ковачева е пребила няколкодневната Никол по изключително жесток начин. Бебето в момента е вън от опасност, но се възстановява още от тежките травми. Акушерката е в ареста с обвинение в опит за убийство.

Д-р Нецов разказа, че още в първите дни след като станало ясно, че детето е наранено, говорил с родителите на момиченцето. „Бащата Румен каза - тази болница сме я избрали неслучайно, чели сме във форуми, приятели са ни я препоръчали. Всичко беше прекрасно до един момент, но някой направи нещо. Искаме да разберем кой е и да си понесе наказанието”, преразказа лекарят.

И той, както и всички колеги на Емилия, обясни, че тя е чудесен човек. „Не е конфликтна, горда е с децата си. Работеше много, по нейно желание се сливаха смените, преди тази смяна е имала пет почивни дни”, каза още д-р Нецов, цитиран от Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна