IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:30 | 6 октомври 2021
Обновен: 03:09 | 20 април 2024

Гавра! Заралията дрифтаджия, помел три момичета – под домашен арест

Определението може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в Стара Загора

По материала работи: Ставри Таргов
Гавра! Заралията дрифтаджия, помел три момичета – под домашен арест

Районният съд в Стара Загора наложи постоянна мярка за неотклонение домашен арест на 18-годишния шофьор, който при катастрофа блъсна 3 пешеходки. Пострадаха и трите, като кракът на 23-годишно момиче бе ампутиран.

Докато изтърпява домашния си арест, поведението на момчето ще бъде контролирано с електронна гривна, стана ясно от определението на съда.

Прокуратурата поиска задържане под стража, докато защитата пледира за подписка. В хода на съдебното заседание се разбра, че досегашните две наказания от пътната полиция на младия шофьор, които имал книжка от месец май т.г., са за неправилно паркиране и за превишение на допустимата скорост с 13 километра в час извън населено място. Освен това бе изтъкнато, че тийнейджърът лично се обадил на телефон 112 и съобщил за произшествието.

Определението на съда може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в Стара Загора, но засега не е ясно дали страните ще го направят, съобщава "24 часа".

Вчера стана известно, че Апелативната прокуратура в Пловдив е поела надзори над досъдебното производство по този случай.

Случаят предизвика гражданско недоволство в Стара Загора. Десетки се събраха на протест, като смятат, че случаят може да бъде потулен.

Няколко души дори успяха да нахлуят в сградата на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна