IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:00 | 7 октомври 2021
Обновен: 21:48 | 24 март 2024

Арестуваха трима чужденци, работили в завод "Арсенал"

Двамата са от Литва, третият - от Русия

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваха трима чужденци, работили в завод "Арсенал"

Арестуваха трима чужденци, заемали отговорни позиции в завод "Арсенал" в Казанлък, съобщиха от МВР. Информацията за NOVA потвърди изпълнителният директор на дружеството инж. Николай Ибушев, но отказа коментар.

Специализираната операция е проведена след подаден на 3 октомври сигнал за липса на изделия и свързани с тях документи – информация, която представлява интерес за български или чужди конкурентни фирми.

В хода на разследването са разпитани свидетели. Установено е, че в завода, на трудов договор, са работили 24-годишен мъж и 59-годишна жена от Литва и руснак на 60 години. Дейността им била свързана с иновативни технологии. Тримата излезли в неплатен отпуск до 17 септември и не се върнали на работа.

Разследващите установили, че тримата са пътували в чужбина и влезли обратно у нас на 2 октомври. "Гранична полиция" била сигнализирана да следи за тримата чужденци. Така, няколко дни по-късно, те били задържани на ГКПП „Кулата“.

При последвала проверка в колите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане в РУ - Казанлък, и привличането им като обвиняеми.

Коментари

Новини Варна