IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
10:45 | 23 ноември 2021
Обновен: 22:26 | 14 май 2024

Апашки удар на годината: Двама 15-годишни плячкосаха кола и камион!

В купетата момчетата прониквали чрез използването на хитроумно изобретение

По материала работи: Ставри Таргов
Апашки удар на годината: Двама 15-годишни плячкосаха кола и камион!

Двама осмокласници от Стара Загора са били задържани за дръзки кражби на лек автомобил и камион, паркирани по улиците на Града на липите.

15-годишните момчета, които са съученици и съседи по жилища са били закопчани след два последователни сигнали от собствениците на „Рено“ и товарно „Пежо“, които установили липсата на имуществото си съответно на 4 и 8 ноември.

Плячката на непълнолетните автоджамбази била намерена укрита в изоставен селски двор и край обрасла с ракитак рекичка в землището на Стара Загора.По предварителни данни тийнейджърите възнамерявали да разглобят колите и да ги продадат на части.

Привеждането на автомобилите в движение станало чрез даване на късо, в купетата момчетата прониквали чрез използването на хитроумно изобретение, позволяващо отварянето на ключалката, без да се чупи страничното стъкло.

Работи се и по версия, че кражбите са в резултат на поръчка от по-възрастен техен познат. Образувано е досъдебно производство, извършителите не фигурират в списъците на непълнолетните крадци в региона, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна