IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:30 | 23 ноември 2021
Обновен: 14:51 | 25 април 2024

Силна експлозия предизвикала пожара в автобуса ковчег на АМ "Струма"

Това е споделил един от оцелелите

По материала работи: Ставри Таргов
Силна експлозия предизвикала пожара в автобуса ковчег на АМ "Струма"

Силна експлозия е събудила пътниците в автобуса, който катастрофира тази нощ край Боснек на АМ „Струма“. Това е разказал един от оцелелите при инцидента македонски граждани на премиера на страната Зоран Заев. Пътната трагедия отне живота на най-малко 45 души.

"Каза, че е чул експлозия. Той и другите шестима оцелели са счупили прозорците на автобуса и така са успели да се измъкнат и да се спасят. Жертвите в трагедията са млади хора на по 25-30 години, има и 12 деца. Трагедията е голяма", заяви Заев специално за Bulgaria ON AIR.

На този етап не се предвижда македонските власти да провеждат паралелно разследване.

"Имаме доверие на българските си колеги. Ако имат нужда от помощ, сме готови да им съдействаме в разследването. Сега най-важното е да видим как да помогнем на пострадалите", уточни Заев.

След като се запознае на място със състоянието на ранените, премиерът на Северна Македония ще се срещне с българския си колега Стефан Янев.

Заев е в България заедно с министрите на здравеопазването и на външните работи на РСМ. Македонските власти вече информират близките на починалите.

Той подчерта, че все още не знае коя е фирмата, към кой град в Северна Македония са пътували и каква е самоличността на жертвите. Не е ясно и защо са избрали да пътуват през нощта.

Коментари

Новини Варна