IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
13:15 | 23 ноември 2021
Обновен: 15:14 | 25 април 2024

Оцелелите от автобуса ковчег са в добро състояние

6 от тях са с изгаряния и един със счупване

По материала работи: Ставри Таргов
Оцелелите от автобуса ковчег са в добро състояние

7 души са настанени за лечение в "Пирогов", 6 от тях са с изгаряния и един със счупване. Той е настанен в травматологията.

Директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански заяви, че състоянието им е вън от опасност и всички са получили необходимата им медицинска помощ. Травмите им не са тежки и всичките консултации са направени. Предстои обработка на раните и някои оперативни интервенции от травматолозите, ако се налага.

"Всичко, което трябва за гражданите на РСМ е направено, както се прави за всеки български гражданин. Има едно момиче - контактно, адекватно. След като се стабилизират ще бъдат освободени, работим заедно", каза проф. Поромански.

В болницата по-рано бяха премиерът Зоран Заев и министрите на здравеопазването и външните работи на Република Северна Македония.

Премиерът на Република Северна Макенодия Зоран Заев благодари за бързата реакция на българските власти при трагедията на АМ "Струма".

Той заяви, че оцелелите при инцидента са пътували в задната част на автобуса и са успели да счупят едно от стъклата, за да се спасят от пожара.

Когато ранените се стабилизират, ще бъдат транспортирани към РСМ, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна