IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:00 | 27 ноември 2021
Обновен: 21:59 | 27 март 2024

Не са открити остатъци от взривни вещества в автобуса ковчег на АМ "Струма"

Версиите за пожара са няколко

По материала работи: Ставри Таргов
Не са открити остатъци от взривни вещества в автобуса ковчег на АМ "Струма"

Няколко са версиите за трагедията на автомагистрала „Струма”, при която загинаха 45 души. Разследващите от България и Северна Македония дадоха съвместен брифинг в Скопие днес, който беше излъчван на живо във Facebook от MИА.mk. А от работата по случая стана ясно, че собственикът на фирмата „Беса транс” вече е разпитан.

Очаква се до края на следващата седмица телата на загиналите да бъдат транспортирани към Северна Македония.

„С Република Северна Македония вчера достигнахме до договореност двама съдебни медици да отидат на помощ на нашите съдебни медици в България”, заяви Бисер Михайлов, зам.-окръжен прокурор на Перник.

„Надявам се до края на другата седмица съдебните медици да си свършат работата и труповете на жертвите на катастрофата да бъдат освободени за погребение“, добави Михайлов.

„Не може да се определи причината и да се назове една конкретна версия, приемана като доказана и всички останали отпаднали. Категорично е отхвърлено предположението, че се е превозвал бензин или са се превозвали експлозиви.

Не са открити остатъци от взривни вещества”, заяви Младен Петров, следовател от НСлС, цитиран от Нова.

Коментари

Новини Варна