IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:00 | 17 декември 2021
Обновен: 02:26 | 15 април 2024

35-годишен краде пари от строителни работници, вади нож срещу тях

Мъжът е осъждан многократно

По материала работи: Ставри Таргов
35-годишен краде пари от строителни работници, вади нож срещу тях

По искане на Районна прокуратура – Търговище, съдът остави в ареста 35-годишен мъж за кражба, извършена от строителен обект в града, при условията на опасен рецидив. М.Л. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК.

Престъплението било извършено на 24 ноември 2021 година, когато обвиняемият проникнал в помещение на строителен обект в Търговище, където се намирали личните вещи да работниците, и взел сума пари от чантата на единия от тях. Обвиняемият първоначално успял да избяга, но малко след това бил забелязан от работниците и те подали сигнал на ЕЕН112.

М.Л. извадил нож срещу тях и го размахал. Така отново успял да се измъкне, избягал преди полицейският екип да е пристигнал. Няколко дни по-късно бил установен и задържан.

Мъжът е осъждан многократно. До началото на месец ноември е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ по предходно осъждане за кражба в Затвора в Плевен.

Определението на Районния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Коментари

Новини Варна