IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
08:45 | 3 януари 2022
Обновен: 16:37 | 16 април 2024

Тийнейджър се гаври явно в нета: Убих четири кучета и три котки с пиратки!

Обещаха му, че ако го срещнат, ще го одерат жив

По материала работи: Ставри Таргов
Тийнейджър се гаври явно в нета: Убих четири кучета и три котки с пиратки!

Тийнейджър от Троян е на път да стане обект на полицейски и прокурорски интерес и разследване заради публикуван необмислен пост в социалната мрежа Фейсбук.

След като стана ясно, че в много градове няма да има новогодишна заря и фойерверки, в профила си младеж, регистрирал се под името Ивайло Боровски е написал:

„Нямаше новогодишна заря, ама гръмнах 20 Биг Тайгъра. Убих 4 кучета и 3 котки с пиратките и за новата година, като видя бездомно куче, го блъскам веднага. Айде "Четири лапи" и екоактивисти, ходете, духайте ... на кучетата и котараците, да им е готино, простаци, .... майката на държавата и на нова година.”

Постът на младежа във фейса е придружен и от снимка, на която се вижда мъртво куче, проснато на пътя, ударено от автомобил. Постът буквално взриви социалната мрежа и по адрес на младежа полетяха ругатни, псувни, обиди и закани.

Някои от потребителите открито призоваха органите на реда – полицията и прокуратурата, незабавно да започнат разследване и да призоват самообявилият се за сериен убиец на бездомни животни като подсъдим. Други пък му обещаваха, че ако го срещнат, ще го одерат жив.

„Ивайло Боровски прави самопризнание и бих искала фондация „Четири лапи” да се задейства. Моля за бърза реакция, съдействие и за бърза присъда, защото днес са животни, а утре може да са вашите деца", пише в поста си Елена Дидова.

Вълната от негативни реакции и отправените закани вероятно са изплашили автора на поста, защото няколко часа по-късно профилът на Ивайло Боровски във фейсбук беше изтрит.

Според компютърни специалисти в действителност публикуваната от младежа снимка на убитото на пътя куче, най-вероятно изобщо не е от България. С необмисленото си поведение обаче младежът и родителите му могат да си докарат сериозни главоболия, ако институциите в Троян решат да се самосезират по медийните публикации и да започнат разследване по случая.

Убийството и увреждане на гръбначно животно е криминализирано в българския наказателен кодекс, в който за извършителите а подобно престъпление е предвиден до три години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв., пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна