IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:40 | 18 януари 2022
Обновен: 03:09 | 18 април 2024

Кандидат за президент се сби с доктор в здравна служба

Потърсил му сметка защо е ваксинирал човек със сърдечно заболяване, който по-късно починал

По материала работи: Ставри Таргов
Кандидат за президент се сби с доктор в здравна служба

Венцислав Ангелов-Чикагото

Прокуратурата все още не е повдигнала обвинение на Венцислав Ангелов-Чикагото, който бе задържан снощи заради сбиване с лекар в русенското Ново село.

До спречкването се стигна, след като Чикагото заедно със съпругата на починал пациент, поискаха от лекаря обяснение как е ваксинирал пациент със сърдечно заболяване.

Венцислав Ангелов бе задържан за срок от 24 часа във Второ РПУ в Русе, където тази сутрин на разпит бяха извикани общопрактикуващият лекар д-р Ивайло Иванов и медицинската му сестра, присъствала на екшъна.

От Районната прокуратура обясниха за bTV, че очакват преписката по случая от полицията, за да преценят действията нататък.

Конфликтът между Венцислав Ангелов и д-р Ивайло Иванов, разиграл се в здравната служба в Ново село, взриви социалните мрежи.

Жечка е жената, която снима. Съпруга е на покойния мъж, за чиято смърт Чикагото търси обяснение от личния му лекар, на живо във „Фейсбук“. Близките на Жечка днес я скриха и заявиха, че живее на друго място.

Късно снощи Венцислав Ангелов е оставен в ареста за 24 часа. Малко преди да отиде на разпит в полицията, отново се включи на живо в социална мрежа и заяви, че не е нападнал лекаря.

„Напротив, носът ми е счупен и умишлено не слагам лед, тъй като утре искам да отида на съдебен лекар“, каза Чикагото.

Д-р Ивайло Иванов засега отказва коментар и иска да говори с адвоката си. Заяви единствено, че най-вероятно ще търси правата си в съда.

Кабинетът му в селото днес остана заключен заради разпит в полицията.

Българският лекарски съюз осъди нападението и заяви, че ще предостави юридическа помощ на медика, ако той пожелае.

В страната ни до този момент няма нито един случай на доказана причинно-следствена връзка между поставена ваксина срещу коронавирус и смъртен изход.

На последните избори Венцислав Ангелов беше кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите, припомня БНТ.

Коментари

Новини Варна