IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
09:15 | 31 януари 2022
Обновен: 08:27 | 17 май 2024

Макрон в мола? Не президентът, а българин с фалшив ковид сертификат

На мъжа беше поискана личната карта и беше помолен да напусне

По материала работи: Ставри Таргов
Макрон в мола? Не президентът, а българин с фалшив ковид сертификат

Посетител на мол в Пловдив се опита да влезе с чужд сертификат, но не на кого да е, а на самия френски президент. За куриозния случай разказа по БНТ мениджърът на търговския обект Александър Шингулев.

"Всеки ден имаме някой любопитен случай. Един от най-интересните беше сертификат на г-н Еманюел Макрон, който, след като беше чекиран, излезе неговото име", свидетелства служителят. "Естествено, се усъмнихме и подадохме сигнал към 112. На мъжа беше поискана личната карта и беше помолен да напусне", допълни Шингулев.

Областният щаб препоръча охраната в моловете да проверява стриктно сертификатите и личните карти на посетителите. А по закона за частната охранителна дейност всяка лицензирана фирма има право да изисква лична карта на територията на обекта, който охранява при съмнение изискваме, обяснява мениджърът.

Ако се окаже, че сертификатът е издаден на друго лице, охраната подава сигнал на тел 112, но няма право да задържи приносителя му, съобщава Dnes.dir.bg.

 

Коментари

Новини Варна