IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:40 | 31 януари 2022
Обновен: 22:25 | 27 март 2024

Двама пострадаха при пожар в къща в Бургас

Бяха евакуирани и обитателите на съседната кооперация

По материала работи: Ставри Таргов
Двама пострадаха при пожар в къща в Бургас

Двама души пострадаха при пожар в къща на улица "Места" 83 в Бургас. Три пожарни коли се включиха в потушаването на огъня. Обитателите на съседната кооперация са евакуирани. Районът остана дълго време задимен, съобщи БНР.

Майка и син - обитатели от пламналата къща в бургаския комплекс "Лазур", са откарани в болницата. Двамата са леко обгазени, но нямат обгаряния и са в добро общо състояние. Те ще останат за наблюдение в УМБАЛ-Бургас, потвърдиха от здравното заведение.

Сигналът, който е получен в пожарната, е за горящ гараж, поясни началникът на бургаската пожарна Николай Николаев.

"На място установяват, че гори гараж, но е пламнал и покривът на сградата към гаража. От вятъра и температурата на огъня има щети по съседната кооперация, по остъклението и външната фасада. Двама души, вероятно бездомни, са обитавали гаража. В момента са били вътре. Излезли са с екип на Спешна помощ, нямало е обгаряния по тях."

Рано да се посочи причина за огъня, добави Николаев.

Според свидетели на инцидента и обитатели на съседните имоти отопление с битово гориво е причината за инцидента.

Собственичката на близкия магазин за риба Моника Никова посочи:

"Няма човешки жертви, слава богу, но е жалко за всичко останало. Познаваме ги като хора от квартала, ние сме тук под наем вече 10-а година."
 

Коментари

Новини Варна