IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:10 | 15 март 2022
Обновен: 18:27 | 28 април 2024

Тийновете със спортните коли - с по 3 бона глоба

Взимат им книжките за 1 г., автомобилите се спират от движение за 3 месеца

По материала работи: Ставри Таргов
Тийновете със спортните коли - с по 3 бона глоба

Младежи на по 19 години са шофьорите на луксозните автомобили Nissan GTR и McLaren, които катастрофираха зловещо, след като бяха снимани да се състезават в центъра на София преди дни, като при гонката единият удари случаен водач с трета кола.

Двамата водачи, разиграли опасна сцена от филма "Бързи и яростни" насред столицата, ще бъдат наказани с най-строгата мярка, която пътният закон предполага.

КАТ ще отнеме книжките им за по 1 година и спира от движение автомобилите им за 3 месеца. Глобата, която всеки от участниците в гонката дължи, е 3000 лева, съобщи Dir.bg, позовавайки се на свои източници в столичния КАТ, които са привикали нарушителите в днешния ден.

Не е ясно от колко време двамата шофьори имат книжки, нито чии наследници са, за да управляват автомобили за над 200 000 лева на крехката си възраст и с малкия си опит зад волана.

Според запознати гонката не се е случила в събота, а дни по-рано, но през уикенда е добила популярност в социалните мрежи.

Мястото на инцидента е в близост до това, на което загина журналистът Милен Цветков, пометен докато чака на светофар от мощния джип, управляван от студента Кристиян Николов.

Както вече съобщихме, акт за 200 лева получава и водачът на блъснатия автомобил, който според столичната "Пътна полиция" е отнел предимството на една от скъпите коли, участвали в състезанието.


 

Коментари

Новини Варна