IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
09:15 | 8 април 2022
Обновен: 13:21 | 4 май 2024

Шамаросаният турски тираджия рече: В България редовно ми искат пари!

Като ни спрат, подаваме паспорта с 20 евро вътре

По материала работи: Ставри Таргов
Шамаросаният турски тираджия рече: В България редовно ми искат пари!

Турски шофьор, който получи шамар от български полицай по време на проверка, разказа, че на територията на България, катаджии редовно са му искали пари.

Шофьорът Махсин Казан обясни, че е получил удара, след като е отказал да даде подкуп "за супичка и кафе". Този път обаче комшията е решил да си търси правата в съда.

След като отказал да плати подкуп и не се съгласил с твърдението на полицаиите, че е извършил нарушение, органите на реда отговорили на шофьора с насилие. Инцидентът се случил край Ихтиман пред няколко дни, когато се връщал в Турция, разказа Казан по БНТ.

"Пред мен имаше 3 български тира и аз карах след тях. Един тях караше много бавно. Вероятно беше твърде натоварен. Останалите го изпревариха и аз ги последвах. Точно в този момент срещу мен се появиха полицаите и ми казаха да отбия за проверка.

Показаха ми правилника за движение по пътищата и това, че е забранено изпреварването. Казах: "ОК, щом казвате, че има проблем, приемам, но българските тирове пред мен извършиха същото нарушение. Защо не спряхте и тях?"

Отговориха, че не са ги видели. Аз обясних, че имам камера в колата и мога да им покажа. Не ми повярваха и ми казаха:"Комшу, има малък проблем и малка глоба". Тук-таме знаеха някоя дума на турски. Казах им, че не приемам. Ако ще ме глобяват, нека глобят всички.

Казаха: "Почерпи пари за едно кафе и си върви". Казах, че нямам пари и щом искат, нека напишат глоба. Щях да я платя на "Капитан Андреево".

След това си говориха нещо помежду си и помислих, че ще ми кажат нещо, а те ме удариха, което много ме смути", казва Махсин Казан.

След шамара последвала проверка на документите, настояване за рушвет и съставяне на акт, който шофьорът отказал да плати на място и позвънил в посолството.

"С тази работа си изкарвам прехраната и гледам децата си. Постоянно ставаме жертва на полицейски тормоз в България. Това се случва с всички шофьори. Спират ни, уж за проверка на документите и след това ни казват: "Комшу, няма проблем, но ни почерпи едно кафе или супа".

Сега ще ви покажа - като ни спрат, подаваме паспорта с 20 евро вътре, защото не могат да вземат показно парите, ако има проблем, парите се увеличават.

- Значи и преди сте давали рушвет?

- Разбира се!"

Шофьорът казва, че от 28 години работи това и подобно нещо му се случва за първи път. Следващата седмица отново ще потегли към България, но със страх от полицейски произвол. Категоричен е, че ще си търси правата в Съда.

От пресцентъра на МВР коментирали пред националната телевизия, че Областната дирекция на полицията се е самосезирала по случая и започва проверка.

До момента данните са, че няма подаден сигнал за случилото се в МВР, пише "Труд".

Коментари

Jan ebaniq ( преди 2 години )
Purwo se naucchi da pishesh sled tova govori неграмотен *** такъв втУрУтУ не съм бил в чужбина браво позна никога не съм бил нямам паспорт затова живея в Кралство Швеция и третУтУ разбира се че си *** нито си турчин нито българин нито *** много поздрави на жените и дъщерите ти аз сега съм със *** след това ще дойда за теб
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Jan ( преди 2 години )
Kogo wte osakatiw bre bai huico za tova sme v tova dereje bre bai huico ti Mai nesi bil nikoga vav cujbina kibik sas kibicite dago vkarat vav zatvora policaya ce wte yadosame turcite i ti wtese skriew miwok sas miwocitee
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
За корупция трябва д ( преди 2 години )
Ако вместо да си вършат работата, са тръгнали да си търсят странични приходи, са за уволнение и затвор. А, че Бай *** го рекетирали в чужбина, няма нищо общо. Заради тази УЖ дребна корупция, с която си уреждат живота и трупат имоти, я има и голямата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
... ( преди 2 години )
Нямало да приеме глоба абе ей мушмула суратлъ ти нямаш избор бе да ти е... кюрдина вече всеки знае че си псувал на полицаите тука в Европа да псуваш на полицай направо ще има бой със палката хубаво си се отървал само със един шамар ако аз бях на мястото на полицая щях да те осакатя
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 13 rate up comment 4
Новини Варна