IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:15 | 10 май 2022
Обновен: 03:51 | 20 април 2024

МВР-ейци ала мутри: Чужденец – вързан и ограбен от близнаци!

Представили се за антимафиоти от ГДБОП

По материала работи: Ставри Таргов
МВР-ейци ала мутри: Чужденец – вързан и ограбен от близнаци!

Лари Игнатов позира на стълбицата като победител след поредното състезание.

Близнаци от Академията на МВР и шампиони по самбо и бокс ограбиха чужденец и го вързаха с белезници, след като го излъгаха, че са антимафиоти от ГДБОП. Наглото посегателство станало на 9 октомври м.г. в столичния кв. “Кръстова вада”, но бе разкрито преди дни.

Братята Лари и Крум Игнатови влезли в дома на чужденеца около 22,40 ч вечерта. Били с двама приятели. Представили се за антимафиоти от ГДБОП. Тогава единият извадил пистолет и го насочил към Ф. М. Другият бутнал мъжа на земята, сложил му свински опашки вместо белезници на ръцете и го привързал към краката на бюро.

Започнали да търсят ценни вещи и пари в апартамента. Преровили гардероба, бюрото и няколко шкафа. Открили 9700 лева и ги задигнали. Парите обаче не им били достатъчни. Затова взели и лаптоп, настолен компютър с поставена допълнително видео карта, два външни харддиска, два мобилни телефона и 27-инчов монитор.

Братята продали лаптопа, но не и компютъра, което се оказало голямата им грешка. Той бил мощен и го запазили за себе си, разказаха запознати пред “24 часа”. Близнаците го включили и по този начин криминалистите лесно стигнали до тях.

Лари и Крум били задържани на 4 май вечерта след няколко месеца разследване. Криминалистите хванали и двама други мъже, които ги придружавали в деня на грабежа, те обаче не са участвали в престъплението и са само свидетели.

От Софийската районна прокуратура ги обвинили за грабеж. По време на мярката им за неотклонение в съда обвинителят обяснил, че братята се представили за служители на реда. Използвали истински пистолет и вързали човека. Затова, макар и с чисти досиета, трябвало да останат в ареста.

Съдът се съгласил с доводите на прокуратурата и ги задържал под стража. Двамата обжалват днес в Софийския градски съд.

Междувременно от МВР веднага реагираха и обясниха, че съдействат на разследването. Още от момента на задържането си братята били отстранени от Академията на МВР. Ако ги осъдят, ще бъдат и изключени.

Лари и Крум Игнатови са четвърти, последен курс в полицейския вуз. Обучават се в специалността “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”. Приети са там веднага след завършване на средно образование през 2018 г.

Бързо започнали да се отличават, защото били спортисти. Блестели на тепиха като самбисти. Още в първи курс Лари спечелил първо място в категория до 90 килограма на държавното първенство по бойно самбо, втори е брат му.

Младежът не спира със спорта въпреки студентството и миналата година печели титлата на държавното първенство, но в категория до 88 кг. Тогава се състезавал за отбора на “Илинден” (София). Победил конкуренцията от 98 други състезатели на тепиха в Панагюрище.

Крум пък се развил в бокса. В края на 2019 г. грабва титлата в категория до 90 кг на републиканското първенство за служители на МВР, пише 24 часа.

Коментари

Палач ( преди 1 година )
По 90 удара с камшик и публична екзекуция чрез обесване !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна