IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:40 | 16 юли 2022
Обновен: 04:07 | 20 април 2024

17-годишен без книжка открадна кола и катастрофира

Това е станало след солидна употреба на алкохол

По материала работи: Ставри Таргов
17-годишен без книжка открадна кола и катастрофира

Снимка bTV

17-годишен неправоспособен водач от Нови пазар претърпя пътен инцидент. Tой е бил зад волана на противозаконно отнет лек автомобил след употреба на алкохол. Това съобщават от ОДМВР - Шумен.

Разплитането на случая започнало след получен сигнал, че по пътя за Каспичан е възникнало ПТП. Водачът, потърсил помощ в болницата, е откаран от свои близки. В късните часове снощи момчето със свои приятели са употребявали алкохол.

По пътя към дома си той видял лек автомобил с шуменска регистрация. Бил отключен, а контактен ключ намерил в купето на автомобила. Подкарал го в посока към Каспичан, като на моменти шофирал с над 120 км/час. Загубил контрол и се преобърнал в крайпътна канавка.

Не е пострадал сериозно, след преглед в болницата е освободен. Тестван е с дрегер. Отчетени са 1,17 промила алкохол в издишания въздух. Към момента се извършва оглед и местопроизшествието се документира.

Образувано е досъдебно производство, работата по което продължават служители на РУ - Нови пазар.

Коментари

Новини Варна