IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
13:00 | 18 август 2022
Обновен: 04:14 | 20 април 2024

Върти волана, посръбва си... Пипнаха подпийнал шофьор на автобус с пътници

Пътник в рейса подал сигнал до полицията

По материала работи: Ставри Таргов
Върти волана, посръбва си... Пипнаха подпийнал шофьор на автобус с пътници

Водач на автобус от градския транспорт на Пловдив е употребявал алкохол, докато шофира, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 16.30 ч. вчера екип на сектор „Пътна полиция“ реагирал на сигнал от пътник в рейс. Той видял шофьора да пие алкохол, докато управлява моторното превозно средство. На една от спирките 68-годишният водач бил тестван с дрегер и апаратът отчел около 0,7 промила.

Съставен му е акт за установеното административно нарушение, а свидетелството му за правоуправление е отнето до изчакване на резултата от химическия анализ на кръвната му проба.

От 10 до 16 август служителите КАТ- Пловдив, са проверили 5146 моторни превозни средства и 6092-ма водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 431 акта и издадени 1743 глоби с фиш. Засечени са 8 неправоспособни водачи.

Засечени са 10 шофьори, управлявали по въздействие на алкохол до 1,2 промила, и други 9, при които дрегерът е отчел над тази стойност - срещу тях са образувани бързи производства. Седем са хванатите, шофирали след употреба на наркотици или техни аналози, по случаите са започнати 5 бързи и 2 досъдебни производства. Трима от спрените за проверка са отказали да бъдат тествани с драг чек.

Ръководството на пловдивската полиция призова гражданите, станали свидетели на всякакъв вид нарушения опазването Закона за движение по пътищата и на обществения ред да сигнализират своевременно органите на МВР, за да се прилагат необходимите мерки, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна