IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:00 | 25 август 2022
Обновен: 11:57 | 16 май 2024

Задържаха двама сирийци за тежката катастрофа със загинали полицаи

Стана ясно и къде са пресекли границата ни мигрантите от автобуса

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха двама сирийци за тежката катастрофа със загинали полицаи

Областният управител на Бургас Мария Нейкова обяви 26 август за ден на траур в цялата област в памет на двамата полицейски служители, коитго загинаха в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти, съобщи БНТ.

Междувременно в района на Първомай е задържан вторият сириец с бежански статут, който властите издирваха за участие в превоза на мигрантите.

Властите вече обявиха, че знаят откъде са влезли чужденците – район, пресечена местност, който не е достатъчно обезпечен с техника. В автобуса е имало 47 мигранти от Сирия, като той е идвал от посока Созопол.

"Автобусът е собственост на хасковска фирма, задържан е собственикът, който го е дал на тези две лица", обяви по-рано днес вътрешният миниситър Иван Демерджиев.

Назначават се експертизи, както и автотехническа, за да се изяснят фактите около катастрофата, обяви на свой ред окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Трябват ни решителни и сериозни мерки с престъпленията, свързани с мигрантите", настоя той.

Коментари

Новини Варна