IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
09:40 | 31 август 2022
Обновен: 12:01 | 25 април 2024

Изоставеното бебе в Айтос в прах и листа! Чие майчино сърце го стори?

Все още се издирва майката

По материала работи: Ставри Таргов
Изоставеното бебе в Айтос в прах и листа! Чие майчино сърце го стори?

Все още се издирва майката на изоставеното в Айтос бебе. За да бъде осиновено детето, е необходимо съгласието биологичните му родители. В болницата в Бургас ежедневно се получават десетки обаждания на семейства, които искат да дадат дом на малката Антония.

Обикновеният ден за Дамян се превръща в необикновен, когато пред вратата на дома си в Айтос намира малко бебе, оваляно в прах и листа.

"Някакви пелени, помислих, че е кукла, дори щях да ги преместя, но детенцето се размърда и тогава разбрах, че е истинско дете", сподели Дамян Тодоров.
Няма ден, в който той да не звънне в болницата да пита как е момиченцето.

"Дамян е много хубаво момче, късмет е имал да го намери, даже и поплака малко", сподели съседка.

"Развълнувах, се не съм плакал. Нормално, човешки съдби", допълни Дамян.

Бебето е настанено в Отделението по Неонатология. Установено е, че е недоносено - родено в 36-ата седмица и тежи 2, 200 кг. За да бъде регистрирано в системата, момиченцето е кръстено Антония - на името на д-р Антонио Душепеев.

"Искаха да го кръстят Спасена, на мен ми се стори ненужна стигма върху детето, защото то няма никаква вина къде е намерено и как. И аз се възпротивих на това тяхно решение и не знам дали е било ирония, но го кръстиха на мен", каза началникът на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас Антонио Душепеев.

Все още се издирва майката на малката Антония.

"Най-вероятно не пребивава постоянно в Айтос, не е местна жителка. Твърде вероятно е да е от групата от селскостопански работници, които са помагали за обиране на реколтата от арпаджик и сини сливи", заяви говорителят на МВР - Бургас Цветелина Рандева.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна