IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
09:20 | 3 септември 2022
Обновен: 14:09 | 27 март 2024

Двама мъже изчезнаха в морето край Созопол

Вълните изхвърлиха трупа на единия - 18-годишен бесарабски българин

По материала работи: Ставри Таргов
Двама мъже изчезнаха в морето край Созопол

Сигнал за двама мъже, изчезнали в морето край Созопол, е подаден от съпругата на единия. За това потвърдиха и от полицията за "По света и у нас".

Според разказа на жената, подала сигнала, мъжете са влезли около 15:00 ч. вчера в морето край къмпинг "Смокиня". След около два часа тя ги е потърсила, но открила само хавлиите им на пясъка.

Засега не е изяснено дали мъжете са изчезнали във водата или се намират в неизвестност на брега.

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на братовчед му Дмитрий Чебан.

Двамата са били на плаж с още хора през вчерашния ден и са влезли в морето около 15:00 ч. Два часа по-късно съпругата на Дмитрий подава сигнал на спешния телефон, че мъжете са в неизвестност. Те изчезнали между плажовете "Каваци" и "Смокиня".

Съпругата на Дмитрий Чебан публикува във Facebook призив за помощ, като разпространи и снимка на изчезналите.

Бурното море, дъжд и гръмотевици през отминалата нощ възпрепятстваха спасителна операция, но днес към акцията по издирването на Дима и Данила още на разсъмване работят два гранични катера.

В спасителната акция се включват и служители от полицейското управление в Созопол, както и много приятели на младото семейство.

Бурното море трудно позволява влизане на джетове, но спасителните екипи очакват морето да утихне и подобряване на метеорологичната обстановка.

Граждани, съпричастни от апела на Надя Чебан в социалните мрежи, се включват с дронове в търсенето.

Дмитрий Чебан живее отдавна в Бургас заедно със своята съпруга Надя, която в гримьор. Младото семейство има малка дъщеричка, съобщава Нова.

Коментари

Новини Варна