IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:20 | 15 септември 2022
Обновен: 16:49 | 1 май 2024

НСО, О-то като ослушване ли е? Отричаха за "маневрите" край Кресна, а…

Автомобилът превозвал охранявано лице

По материала работи: Ставри Таргов
НСО, О-то като ослушване ли е? Отричаха за "маневрите" край Кресна, а…

НСО започва вътрешни проверки след зрителски сигнал. На кадрите се вижда как автомобил предприема опасни маневри като изпреварва коли в Кресненското дефиле, предава NOVA.

Според очевидци на случката шофьорът се движи с пусната звукова и светлинна сигнализация. Рисковото изпреварване се случва преди 4 дни в Кресненското дефиле, където преди 2 месеца бяха монтирани колчета именно за да спрат опасните маневри и където беше въведено ограничение от 50 км/ч.

На видеоклипа ясно се забелязва как колата избутва другите автомобили от платното за движение.

И въпреки че първоначално от НСО отрекоха това да е тяхна кола, повторна проверка показва точно обратното.

„Той изпревари първо нас, след това още няколко коли и се движеше с много висока скорост. Имаше сигнална лампа и звуков сигнал”, разказва зрителят, пожелал да остане анонимен.

„Излязохме извън банкета и успяхме по някакъв начин да отбием, за да го пуснем. Имаше коли, които не му даваха да изпреварва много дълго време и той караше много близко залепен за тях”, добавя очевидецът.

„Автомобилът е на Националната служба за охрана и е управляван от водач на службата. Автомобилът е превозвал охранявано лице”, казват от НСО.

Кой е охраняваният човек? От НСО уточниха единствено, че той не е от правителството. По информация на източници на NOVA - в колата по това време е бил бившият заместник -министър на земеделието Иван Христанов. Той има охрана след заплахи за живота около скандалите с фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево”.

В коментар за телевизията той ли е бил в колата, отговорът му бил: „Не съм шофирал автомобил в нарушение”.

Коментари

Новини Варна