IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
16:00 | 9 октомври 2022
Обновен: 11:35 | 2 май 2024

Спипаха дрогиран служител на ГДБОП на АМ "Тракия"

Бил е в силно неадекватно състояние

По материала работи: Ставри Таргов
Спипаха дрогиран служител на ГДБОП на АМ "Тракия"

Георги Иванов, прокурор от Софийската районна прокуратура

Тестът на задържания на магистрала "Тракия" служител на ГД "Борба с организираната престъпност" показал наличието на амфетамин, съобщават от Софийската районна прокуратура.

Той е привлечен към наказателна отговорнсот за шофиране след употреба на наркотични вещества.

На 7 октомври около 23,00 часа на магистрала „Тракия“ на отбивката на село „Лозен“, обвиняемият Б.М. е шофирал лек автомобил марка „Ауди“ след употреба на амфетамин, установен с „Дръг тест 5000“, уточняват от Софийската районна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание от 1 до 3 години „лишаване от свобода“.

Предвид възможността Б.М. да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

"Служителят на ГДБОП е опитал да заблуди полицаите, бил е в силно неадекватно състояние. Той е на 36 години. Управлявал е автомобила по начин, който е застрашавал останалите участници в движението. Изпробван е с техническо средство, резултатът е положителен за употреба на амфетамин.

Първоначално е посочил, че е полицейски служител на МВР, отказал е да конкретизира от коя дирекция е, опитал се е да заблуди полицаите, че е служител на друга дирекция на Министерството на вътрешните работи - дирекция "Вътрешна сигурност", заяви Георги Иванов, прокурор от Софийската районна прокуратура.

Предстои да му бъде поискана мярка "задържане под стража". Количеството амфетамин предстои да се установи след експертизите, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна