IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
15:00 | 14 октомври 2022
Обновен: 03:48 | 26 април 2024

Камион прегази 19-годишна в София

После изравни със земята автобусна спирка

По материала работи: Ставри Таргов
Камион прегази 19-годишна в София

Снимка фейсбук

Камион прегази 19-годишна в София. После изравни със земята автобусна спирка.

Сгазеното 19-годишно момиче в София е пресичало на пешеходна пътека. Камионът го е влачил 30 метра. Това съобщи за "24 часа" зам.-градският прокурор Иво Илиев.

Катастрофата станала на бул. "Гоце Делчев", на метри преди кръстовището с бул. "България". Инцидентът е станал в 9,43 часа, а линейките са пристигнали на място за 8 минути.

Преди да блъсне момичето, шофьорът на камиона е направил маневра, за да избегне удар в дясно. Така ударил Виктория С. Смята се, че е залепил момичето на предницата си и го е влачил 30 метра.

След това се е ударил в спирката, на която нямало хора. Първоначално се смяташе, че момичето е чакало рейса. Впоследствие обаче свидетел е разказал какво се е случило. Катастрофата е заснета и на камера на Столична община.

"Няма видим спирачен път, ограничението е 30 км/ч", обясни Илиев. И посочи, че шофьорът има дребни предишни нарушения. Той не е карал пиян или дрогиран.

"След катастрофата мъжът е дезориентиран, най-вероятно в резултат на комоцио, което е получил", коментира д-р Валентин Димитров, директор на болница "Пирогов".

По-късно се очакват резултатите от кръвните тестове. Има лека травма на главата.

Остава за лечение в неврохирургията на "Пирогов", без опасност за живота.

Коментари

Новини Варна