IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
20:30 | 27 май 2015
Обновен: 04:25 | 20 април 2024

Засякоха нелегален износ на 132 тона дизелово гориво

Спестеният за това количество акциз е в размер на над 85 000 лева

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БГНЕС

Митничарите в Русе разкриха неправомерен износ на близо 132 тона дизелово гориво, предназначено за чуждестранен кораб, съобщи БНР.

При зареждането на бункеровъчния танкер е изпратен екип, който да провери необичайно големия износ на гориво за зареждането на пътнически кораб. При проверката от данъчния склад представили документи, че стоката е за износ и е маркирана с автоматичната система, тъй като ползва данъчно облекчение. Взетите лабораторни проби обаче установили, че маркировъчното вещество е далеч под задължителното по закон, което дава възможност за злоупотреби.

В конкретния случай само спестеният за това количество акциз е в размер на над 85 000 лева, които ще трябва да бъдат заплатени от собственика на данъчния склад. За подобно нарушение законът предвижда глоба между 5 и 10 хиляди лева, както и заплащането на пълния размер по пазарни цени на цялото количество гориво, сумата на което възлиза на 75 000 евро.

Черно море

Коментари

Новини Варна