IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
17:40 | 28 май 2015
Обновен: 04:28 | 20 април 2024

Спипаха двама каналджии с клиентите им

Пробвали нов подход да ги прекарат през границата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Спипаха двама каналджии с клиентите им

 


Гранични полицаи задържаха двама турски граждани, направили опит да преведат незаконно през ГКПП "Капитан Андреево" 10 чужденци, съобщиха от МВР, пише dnes.bg. Полицаите са констатирали и нов подход в практиката на каналджиите при този случаи. Те използват момента, когато на граничния пункт има вече един проверен автобус, който се предвижва напред, за да започне проверката на следващия.
По това време пътниците и от двете превозни средства преминават през граничните гишета за паспортна проверка. Така на 12 май към 19.30 часа на пункта пристига за влизане в страната автобус на турска фирма.
В него, заедно с редовните пътници са качени и 10 граждани на Ирак и Сирия, като целта е те да бъдат незаконно преведени на българска територия.
Пътниците слизат за паспортна проверка.
Единият каналджия, също пътник в автобуса, раздава на бежанците 4 испански, 5 финландски и 1 турски документ за самоличност.
Казва има да заобиколят граничния контрол и да се качат в предния автобус на друга турска фирма, който вече е проверен.
Граничните полицаи обаче бързо разкриват измамата. По случая е образувано бързо производство, завършило с осъдителна присъда на двамата каналджии.

 

Коментари

Новини Варна