IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
19:20 | 28 май 2015
Обновен: 07:07 | 27 март 2024

Измамник прекара дядо със 7 бона

Други мошеници метнали друг пенсионер на улица в Пловдив

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кабинетът отпусна 750 млн. лв. за проекти по спрените европрограми

84-годишен мъж е измамен по телефона със сумата от 7340 лева в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР в града, пише dnes.bg.
В сряда около 17.30 часа, пенсионерът е бил излъган, че синът му е претърпял пътен инцидент и се нуждае от спешна операция. След това възрастният мъж предал парите на явил се пред дома му непознат.
Разследването по случая е предприето от служители на Второ Районно управление "Полиция".
Същия ден и колегите им от Трето РУ започнали работа по сигнал за пострадал от измама. Около 10.30 часа 77-годишен жител на областния град бил заговорен на улицата от двама мъже, представили се за чужденци. Те му поискали услуга – да им предостави пари, в левове и валута, за да ги сравнят и проверят истинността на банкнотите, които носели.
Без да се двоуми пловдивчанинът дал на непознатите 350 евро и 400 лева, а като гаранция за връщането им получил ръчен часовник от жълт метал. След като се разделил с мъжете и повече не ги видял заедно с парите си, потърпевшият разбрал, че е бил измамен и се обадил в полицията.

 

Коментари

Новини Варна