IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:00 | 11 ноември 2022
Обновен: 16:23 | 19 април 2024

28-годишен задигна строителни материали за над 11 000 лв.

Съдът го задържа под стража

По материала работи: Ставри Таргов
28-годишен задигна строителни материали за над 11 000 лв.

По искане на Районна прокуратура - Търговище, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за А.Й. от село Стража. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, извършил кражба на чужди движими вещи, собственост на частна фирма в града.

28-годишният обвиняем извършил посегателството в периода от 2 до 6 ноември 2022 година. Той успял да открадне общо 214 пакета с каменна вата на стойност 11 556 лева, като за целта използвал микробус, с който извозвал откраднатото.

А.Й. е добре известен на органите на реда и е осъждан няколко пъти за различни престъпления. До вчера той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Търговище, а от днес е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Търговище.

Коментари

Новини Варна