Варна 13°
fallback
Крими
14:40 | 11 ноември 2022
Обновен: 03:50 | 26 април 2024

Изпаднал в шок, оцелелият военен гърмял по колата на своите

При нападението единствената радиостанция останала у простреляния полицай

По материала работи: Ставри Таргов

Оцелелият военен служител на българската граница в злощастната нощ, когато загина граничният полицай Петър Бъчваров, изпаднал в шок и стрелял по колата на колегите си от подкреплението, съобщи Нова тв.

След стрелбата по граничния полицай Петър Бъчваров военният, който бил с него, е чакал най-малко 15 минути подкрепление. При нападението единствената радиостанция е останала у простреляния полицай. Когато подкреплението приближило, от шок и липсата на радиовръзка военният стрелял по колата на колегите си. Те не са пострадали.

Малко по-рано вчера депутатите в парламента изслушаха вътрешния министър заради случилото се на границата ни с Турция в нощта срещу вторник.

"Близките на загиналия полицай поискаха от мен да го погребем с парадна униформа, а не оставката ми", каза той, едва сдържайки сълзите си.

"Инцидентът с убийството на Петър Бъчваров е криминално деяние. То не може да бъде повод за спекулации. Имах тежката задача да се срещна с родителите на загиналия полицай.

Ако те бяха поискали оставката ми, щях да я подам", посочи още Иван Демерджиев в отговор на исканата му оставка от страна на ГЕРБ и БСП, пише 24 часа.  

Автор на статията:
Ставри Таргов
оцелял военен стрелба граница изпадане в шок
0 коментара
fallback
fallback