IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:20 | 14 ноември 2022
Обновен: 06:55 | 18 април 2024

56-годишен застава пред Темида за жестоко убийство на по-възрастната си жена

Наказанието, което законът предвижда, е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или такъв без замяна

По материала работи: Ставри Таргов
56-годишен застава пред Темида за жестоко убийство на по-възрастната си жена

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен, се води разследване във връзка с особено тежко посегателство над 70-годишна жена от село Черноглавци, област Шумен. Тя станала жертва на убийство, извършено вероятно на 8 ноември 2022 година, в дома й. За деянието станало ясно на 12 ноември 2022 година, когато жената била потърсена от свои близки.

Благодарение на бързите и професионални действия на органите на МВР, авторът на деянието е установен и задържан. А.А. (56 г.), който съжителствал с жертвата, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК, а именно убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или такъв без замяна.

По отношение на обвиняемия прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен, постановил задържане за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за определяне на най-тежката такава – „задържане под стража“.

Към настоящия момент са извършени неотложни следствени действия, като са разпитани и множество свидетели. Събрани са съответните веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицинска и съдебно-биологична експертизи. Причината за смъртта на жената са множество нанесени й телесни увреждания.

Информацията, свързана с извършеното тежко криминално престъпление, беше оповестена на брифинг от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен – окръжен прокурор Орлин Куздов. В брифинга участие взе и директорът на ОД на МВР в града – старши комисар Георги Гендов.

Коментари

Новини Варна