IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:40 | 18 ноември 2022
Обновен: 18:06 | 17 април 2024

Захари в зандана – мъжът зверски преби куче. А Мечо едва оцеля ВИДЕО

Самият Шулев е осъждан

По материала работи: Ставри Таргов
Захари в зандана – мъжът зверски преби куче. А Мечо едва оцеля ВИДЕО

Столичната полиция задържа мъжа, зверствал над куче в софийския кв. "Княжево". Арестуваният се казва Захари Шулев и е на 37 години.

Той бе задържан, след като в социалните мрежи се появи видео. На него се вижда как мъж примамва животното с храна и то тръгва след него. Няколко часа по-късно той се връща, но този път носи кучето на ръце и го хвърля. Прави впечатление, че на първото видео мъжът е с дълъг панталон, а на второто - с къси гащета.

Кучето, което се казва Мечо, е намерено на сутринта. Има много счупвания, прорезни рани, загубило е много кръв. Хората, живеещи в квартала, го отвеждат в клиника. След прегледи на записите от камерите установяват, че именно Шулев го е примамил.

Според разкази в социалните мрежи и преди се чували стенания от дома му, но от институциите не обръщали внимание на сигналите. Тепърва ще се проверява за стари случаи.

Самият Шулев е осъждан. През 2014 г. е бил хванат да кара мотопед пиян. Получил условна присъда. Вече е реабилитиран.

От профила му във фейсбук става ясно, че на 19 октомври е питал къде се намират малки кученца, които са били изоставени. Под тази му публикация има над 1000 коментара.

Повечето са закани, има и информация къде живее, какъв е телефонът му и дори маршрутът му, когато отива и се прибира от работа, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна