IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:40 | 8 декември 2022
Обновен: 15:58 | 23 април 2024

Над 30 000 евро иззети при претърсвания в Добрич при акция "Бяло"

Има образувани 3 досъдебни производства и 5 бързи

По материала работи: Ставри Таргов
Над 30 000 евро иззети при претърсвания в Добрич при акция "Бяло"

Във връзка с разпореждане на Главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества, под надзора на прокуратурата се провежда специализирана полицейска операция в цялата страна.

Действията са подготвяни съвместно със структурите на МВР в продължение на повече от месец. Целта на операцията е масирано противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.

В резултат от действията на прокуратурата и полицията на територията на област Добрич, започнали на 7 декември 2022 година, има образувани 3 досъдебни производства и 5 бързи производства. От един от претърсваните адреси са иззети 15 броя пакетчета с амфетамин с тегло 10,82 грама и няколко пакетчета с марихуана.

При друго претърсване е намерена и иззета голяма сума пари в евро. Общият размер на паричните средства е 30 180 евро.

Работата по образуваните разследвания продължава активно и към момента под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич, като действията се извършват в тясно сътрудничество с ОД на МВР в града.

Предстои да бъде извършен анализ на доказателствата с оглед установяване на съпричастните към случаите на конкретни лица и привличането им към наказателна отговорност.

Информацията за постигнатото до момента в рамките на специализираната операция представиха административният ръководител на Окръжна прокуратура–Добрич Радослав Бухчев, прокурор Даниел Илиев – говорител на Районната прокуратура в града, и старши комисар Цветан Пировски – директор на Областната дирекция на МВР.

Коментари

Новини Варна