IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:20 | 8 декември 2022
Обновен: 18:43 | 23 април 2024

Откриха в колата на 37-годишен от Шумен 100 дози амфетамин

Оказало се и, че карал надрусан

По материала работи: Ставри Таргов
Откриха в колата на 37-годишен от Шумен 100 дози амфетамин

Окръжна прокуратура – Шумен, привлече към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества 37-годишен мъж, задържан в хода на специализирана полицейска операция, реализирана от структурите на МВР под надзора на прокуратурата в града.

Той е обвиняем и за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на забранени субстанции. Б.А. е задържан за срок до 72 часа, като в съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

При претърсване в автомобила на обвиняемия са намерени и иззети 100 дози амфетамин, опакован и готов за продажба.

Общо образуваните досъдебни производства по време на действията на прокуратурата и полицията на територията на област Шумен са шест, като има още шест разследвания, работата по който е била активизирана след установени нови факти и обстоятелства.

Работата по образуваните разследвания продължава при тясно сътрудничество между Окръжна прокуратура-Шумен и Областната дирекция на МВР в града.

Специализираната операция под надзора на прокуратурата се осъществява във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества.

Основната цел на прокуратура и полиция е категоричното противопоставяне на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.

Окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов и директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Георги Гендов предоставиха информация за постигнатите до момента резултатите на средствата за масово осведомяване на брифинг днес.

Коментари

Новини Варна