IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:40 | 21 декември 2022
Обновен: 11:34 | 26 април 2024

Това прави гладът: апаш задигна кебапчета и кюфтета от кръчма

Полицията го хвана

По материала работи: Ставри Таргов
Това прави гладът: апаш задигна кебапчета и кюфтета от кръчма

Откраднаха кюфтета и кебапчета от ресторант в Мездра. Сигналът е подаден от собственика на обраното заведение.

Стоян Тошев е собственик на малко заведение в Мездра, където всеки ден се пекат стотици кюфтета и кебапчета. Преди да стигнат до скарата, чакат във фризер в склада. Преди няколко дни обаче част от тях изчезват.

"Мрежата не беше вързана за оградата, крадците са я подигнали и оттам се гмурнали и измъкнали кебапчетата и кюфтетата", разказва потърпевшият.

Нарушителите разбили задната врата на заведението, и тъй като там нямало нищо по-ценно, задигнали замразените кебапчета и кюфтета. Взели са осем тарелки, във всяка от които имало по 40 броя.

Стоян разказва, че това е четвъртата подобна кражба в рамките на две години. Въпреки това не се страхува. А хората, които често хапват при Стоян, недоумяват как може крадците да посегнат на скарата.

Извършителят е задържан в полицията в Мездра. 32-годишният мъж е от Плевен и признал за стореното. Откраднатото е върнато на собственика, който отправи апел срещу подобни престъпления.

"Все още не забелязвам хората да са гладни и инфлацията да им пречи. Да търсят работа и да си изкарват парите по честен път", призова собственикът на обраното заведение. За да засили сигурността на обекта, вероятно Стоян ще постави и видеокамера.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна