IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
11:20 | 22 януари 2023
Обновен: 15:37 | 27 март 2024

Арестуваха шофьор на БМВ след клип за рисково изпреварване (Видео)

Челният удар е избегнат на косъм

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваха шофьор на БМВ след клип за рисково изпреварване (Видео)


Шофьор, създал изключително рискова ситуация на главен път Пловдив-Хасково, е задържан в полицията в Първомай.

Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалната мрежа вчера.

Водач, споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как БМВ се движи с много висока скорост на прав участък между Първомай и с. Бяла река. В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета.

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била многа голяма, а за участвалите в нея водачи - и изключително стресова. Три часа след преглед на кадрите и благодарение на бързите си действия, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора на БМВ-то.

Това е Илия Иванов, научи GlasNews.bg. Той е 26-годишен местен жител, със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания по ЗДвП. Водачът е със 7 акта и 21 фиша.

Задържан е за 24 часа, а по случая-образувано бързо производство.

Ръководството на ОДМВР - Пловдив, използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в т.ч социални мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления.

Апелът към гражданите обаче е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

Коментари

Новини Варна