IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
15:40 | 10 февруари 2023
Обновен: 20:44 | 4 май 2024

41-годишен, опитал да убие с нож свой съселянин, застава пред Темида

Инцидентът станал след консумация на солидно количество алкохол

По материала работи: Ставри Таргов
41-годишен, опитал да убие с нож свой съселянин, застава пред Темида

Окръжна прокуратура – Търговище, внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен мъж от село Горско Абланово, община Опака, опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив.

И.И. ще отговаря за престъпление по чл.116, ал.1, т.12, предл.1, във връзка с чл.115, във връзка с чл.18, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1, б. „а“ и „б“ от НК, извършено на 28 октомври 2022 година в търговищкото село, за което може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В края на месец октомври 2022 година, обвиняемият помагал на свой приятел за варенето на ракия в дестилерия в с. Горско Абланово. Там двамата мъже се почерпили с алкохол, а след като приключили се насочили към местно заведение. Там отново употребили алкохол.

Скоро след това И.И. останал сам. Той бил във видимо нетрезво състояние и в лошо настроение, търсел конфронтация и насочил агресията си към други посетители в заведението. Въпреки че те не отговаряли на заядливия му тон и обидите, мъжът не спирал и дори ставал още по-агресивен.

След 20:00 часа обвиняемият останал в кафе-аперитива в присъствието на неговия съдържател, съпругата му и още един мъж – пострадалият.

Между него и И.И. възникнала разпра, провокирана от кутия с цигари. Ситуацията бързо ескалирала и се стигнало до лек удар от страна на пострадалия в областта на главата на обвиняемия, избивайки цигарата от устата му.

Последвала реакция на 41-годишния мъж, който извадил нож и бързо нанесъл четири удара в тялото на своя опонент. Един от ударите порязал дясната мишница на мъжа, а два проникнали в коремната му кухина, причинявайки на мъжа разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Търговишкия окръжен съд.

Коментари

Новини Варна