IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:20 | 2 март 2023
Обновен: 04:13 | 29 април 2024

43-годишен пиян и неправоспособен шофьор предизвика нова смърт на пътя

Инцидентът е станал вечерта на 1 март на пътя София – Варна, близо до разклона за село Алваново

По материала работи: Ставри Таргов
43-годишен пиян и неправоспособен шофьор предизвика нова смърт на пътя

Окръжна прокуратура - Търговище, ръководи досъдебно производство във връзка с причиняване на смърт на едно лице при пътнотранспортно произшествие, в което участвал неправоспособен водач, седнал зад волана след употреба на алкохол.

43-годишен мъж, управлявал един от автомобилите, участвали в катастрофата, е задържан. Предстои анализ на доказателствата за привличането му като обвиняем и задържането му по реда на НПК.

Инцидентът е възникнал вечерта на 1 март 2023 г., малко преди 22:00 часа, на пътя София – Варна, близо до разклона за село Алваново.

Сблъскали са се два автомобила. В резултат от тежкото произшествие е загинал водачът на едното превозно средство. Другият водач е задържан, след като направените на място тестове показали, че той управлявал МПС след употреба на алкохол и без да има право на това.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Търговище.

Напомняме, че Прокуратурата на Република България е предприела множество инициативи към изменение на Наказателния кодекс за престъпленията по транспорта – увеличаване на санкциите, отнемане на МПС, свързани с престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Коментари

Новини Варна