IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
11:40 | 3 март 2023
Обновен: 02:20 | 14 май 2024

Задържаха трима трафиканти на мигранти

Превозвали 13 афганистанци

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха трима трафиканти на мигранти

Под ръководството на Районна прокуратура - Велико Търново, се провежда разследване по досъдебно производство за трафик на мигранти.

На 2 март в РУ - Велико Търново, е започнало досъдебно производство за това, че във великотърновското село Нацовци, с цел да бъде набавена за себе си имотна облага, противозаконно били подпомогнати бежанци.

Това са тринадесет лица от Афганистан, на които е оказано съдействие да преминат в страната в нарушение на закона, като за деянието е използван лек автомобил „Мерцедес“, управляван от лицето Н. Н. Извършеното престъпление е по чл. 281, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от НК.

По досъдебното производство са извършени действия по разследването в условията на неотложност. Извършен е оглед на местопроизшествие на лек автомобил, при който са иззети веществени доказателства, включително и моторното превозно средство.

Извършват се разпити на свидетели. За срок до 24 часа, на основание ЗМВР, са задържани три лица – Н.Н. (на 26 години), Й.И.(на 24 години) и А. И.(на 35 години).

След анализ на събраните доказателства предстои преценка от страна на наблюдаващ прокурор относно привличане на определени лица към наказателна отговорност.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Велико Търново, като се провежда от разследващ полицай при РУ - Велико Търново, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна