IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:20 | 14 март 2023
Обновен: 05:02 | 20 април 2024

Предотвратиха опит за телефонна измама на 85-годишна добричлийка

Тя предала на мним полицай 4 300 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Предотвратиха опит за телефонна измама на 85-годишна добричлийка

Пореден случай на телефонна измама предотвратиха органите на реда в област Добрич. Жертвата е 85-годишна жена, която е предала на мним полицай сумата от 4 300 лв., които по-късно са задържани и иззети от служители на Гранична полиция на територията на ГКПП Кардам.

Образувано е досъдебно производство за опит за измама.

Това е вторият случай на опит за телефонна измама за последните три дни в областта.

Измамата е извършена по познатия сценарий. Възрастната жена е получила обаждане от мним полицай, който иска нейното съдействие за залавянето на телефонни измамници.

Тя предава сумата от 4 300 лв., а по-късно подава сигнал до Областната дирекция на МВР. Сумата е задържана на граничния пункт Кардам и върната на пострадалата.

По думите на говорителя на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев много често т.нар. „мулета“ са таксиметрови шофьори и не знаят, че са съучастници в престъпление, съобщава радио Варна.

Следващия месец прокуратурата в Добрич започва информационна обиколка в областта, с цел превенция на опитите за телефонни измами.

Коментари

Новини Варна