IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:40 | 16 април 2023
Обновен: 19:38 | 28 април 2024

Задържаха рекордните 200 кг марихуана в Бургаско

Дрогата е била задържана в бус на територията на Равда

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха рекордните 200 кг марихуана в Бургаско

Прокурорите Георги Чинев, Ангел Георгиев и директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас, комисар Калоян Калоянов съобщиха на пресконференция за полицейската акция. Снимка 24 часа

Разкрита е организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в Бургас. Привлечени към наказателна отговорност са петима участници в групата, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Задържани са и 200 килограма марихуана, която е била пакетирана и готова за пласиране, информираха на извънреден брифинг от прокуратурата.

Марихуаната е била разпределени в 400 пакета, готови за пласиране. Конопът е бил произведен в Добричко от местен, който е притежавал лиценз за производство на индустриален коноп.

Производителят е един от петимата задържани, той е обвинен в ръководене на организирана престъпна група. По информация на "24 часа" дрогата е била задържана в бус на територията на Равда.

"Не си спомням на наша територия да сме задържали такова количество марихуана. Ако тя бе стигнала до крайния пазар под формата на цигари, приходът за дилърите щеше да бъде около 3 милиона лева", коментира директорът на ОД МВР старши комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че другите четирима задържани са от Бургаско, като един от тях е осъждан.

Предстои днес да бъдат гледани мерките за неотклонение на петимата.

Коментари

Новини Варна